Начин на приготвяне
За това вкусно домашно калцоне започнете първо с приготвяне на плънката за пицата.
В тиган загрейте чашка зехтин, пуснете нарязаният праз лук, запържете за кратко и добавете натрошената прясна наденица и дафиновия лист.
Подправете с щипка черен пипер, захлупете съда и задушете плънката за 10 мин. Отстранете съда от огъня. Оставете да се охлади.
В купа пресейте двете брашна. Смесете млякото и водата, затоплете леко и добавете маята и захарта. Бъркайте, докато се разтвори. Излейте при брашното.
Излейте 3 с.л. зехтин и замесете меко тесто за пица. Когато тестото се оформи, добавете солта и измесете до гладкост.
Покрийте купата с тестото с парче найлон, приберете на топло, докато тестото удвои обема си. Втасалото тесто разделете на две. Разточете всяка част на правоъгълник.
В единия край сложете от плънката и покрийте с другия край. Притиснете добре с пръсти като образувате ръб.
Намажете оформеното калцоне със зехтин и поръсете с розмарин и едра морска сол.
Изпечете затворената пица на 220 градуса в предварително загрята фурна до приятен загар.
Да ви е сладко!