Ezine.bg»Рецепти»Алкохол»Ликьор»Домашно Лимончело

Домашно Лимончело

EfrosiaEfrosia
Джедай
5062k11
Домашно Лимончело1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Усетете духа и романтиката на Италия с това ароматно домашно лимончело"

Необходими продукти

  • водка - 2 л качествена
  • лимони - 20 броя
  • захар - 800 г
  • вода - 1.25 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре и подсушете лимоните. Остържете жълтата от бялата част на кората внимателно.

Сложете корите в стъклен съд с капак и залейте с водка. Сложете плътно капака и оставете съда на тъмно и хладно място за 1 месец.

След изтичането на 30-те дена направете захарен сироп, като сипете захарта в тенджера, доливате водата и загрявате на умерена температура на котлона.

Щом захарта се разтопи, оставете сиропът да се охлади на стайна температура. След това добавете към водката и лимоновите кори. Отново добре похлупете съда и оставете на хладно и тъмно място за 7 дни.

След това прецедете течността и разпределете в бутилки. Съхранявайте ги на студено място. Получават се около 3 л лимончело.

Рейтинг

4.5
54
41
31
20
10
Дай твоята оценка: