Милинки с яйца и сирене

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
351
1k
1k
173
2
12/05/2020
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо57
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Активирайте маята с 1 с.л. захар и малко мляко (около 4 с.л. ), както и брашно, докато тази смес придобие консистенция на боза.

През това време пресейте брашното, но използвайте само около 400 г и образувайте кладенче, в което изсипете солта, олиото, затопленото прясно мляко, разбитите предварително белтъци и активираната мая.

Започнете да разбърквате с дървена лъжица, с ръце или както ви е удобно, докато получите меко и нелепнещо тесто (именно поради това ще се наложи да използвате и останалото брашно).

Намазнете хубавичко тестото, покрийте го с чиста кърпа и оставете да удвои обема си.

От втасалото тесто за милинки си разделете 11 приблизително еднакви топки и наредете в тава, поръсете ги обилно със сирене (по желание по време на месене също може да добавите сирене).

Отново оставете да удвои обема си за около 20 минути и намажете с 2 разбити жълтъка и изпечете домашните милинки до готовност. (На мен ми отне около 40 минути).

Ако сте любители на класическите тутманици, керде и други подобни закуски, тези Милинки с яйца и сирене ще ви харесат.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар