Лесно задушено зеле с месо

Кристиан АлександровКристиан Александров
Ентусиаст
206
589
837
35
11/05/2020
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо25
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • зеле - 1 зелка, прясна
  • месо - 500 г свинско /от бут/ или пилешко
  • червен пипер - 1 с.л.
  • дафинов лист - 2 бр. сушен
  • сол - 1/2 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на хапки и го запържваме за 3-=4 минути в тенджера с олиото.

Нарязваме зелето на дребно и го добавяме в тенджерата.

Намаляваме температурата, добавяме дафиновия лист и затваряме капака на тенджерата.

Задушаваме 10-15 минути и добавяме солта и червения пипер.

Готвим задушеното прясно зеле на слаб огън около 30 минути и отместваме.

Сервираме веднага зелето с месо.

Лесно задушено зеле с месо сервираме по желание с хляб с маслини.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар