Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювеч»Задушено зеле с картофи и гъби в гювеч

Задушено зеле с картофи и гъби в гювеч

Марио НиколовМарио Николов
Новак
447893353
Задушено зеле с картофи и гъби в гювеч1 / 2
07/02/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • зеле - 1 кг
  • лук - 1 глава
  • масло - ½ ч.ч.
  • картофи - ½ кг
  • брашно - 1 с.л.
  • кисели краставички - 4 - 5 бр.
  • гъби - 10 - 12 бр.
  • моркови - 5 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът нарязан на дребно се задушава в растителното масло 2 – 3 мин., добавя се зелето и задушаването продължава около 1 ч.

Наръсва се брашното, разбърква се и се задушава още няколко минути. Картофите се сваряват, обелват се и се нарязват на филии.

Зелето се насипва в глинен съд с капак, върху него се нареждат картофите, а над тях – краставичките и гъбите, също нарязани на филии, и морковите.

Долива се 3 – 4 чаени чаши гореща вода, гювечът се захлупва плътно с капак и се слага в умерена фурна за около 30 – 40 мин.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: