Начин на приготвяне
Пресяваме брашно и го смесваме със солта и бакпулвера.
В две купи отделяме белтъците от жълтъците.
Белтъците разбиваме на сняг, жълтъците разбиваме и смесваме с прясното мляко.
Готовата смес от жълтъци добавяме към брашното, като непрекъснато бъркаме.
Добавяме и разбитите белтъци, като разбъркваме до получаване на пухкаво кексово тесто.
Накрая добавяме натрошеното сирене.
Поставяме тиган с незалепващо покритие, намазваме с малко масло и изсипваме 1 к.ч. от сместа, като разпределяме по дъното на тигана. Правим малки палачинки като тиганици. Само че нашите са мини палачинки със сирене.
След като е готова палачинката, обръщаме за кратко и вадим.
Мини палачинките гарнираме на вкус.