Начин на приготвяне
Това е една страхотна нисковъглехидратна рецепта, която се приготвя лесно с продукти, които може да се намерят във всеки дори квартален малък магазин.
Рецептата е подходяща също така за диабетици и за хора, подложени на безглутенова диета или кето режим на хранене.
От зададените продукти излизат около 45 мини палачинки. Получават се палачинки, които са по подходящи за солени плънки, но това разбира се е личен избор на вкус и предпочитания.
Разбъркайте старателно яйцата на пяна и след това добавете крема сиренето и содата бикарбонат. Сместа разбих търпеливо до хомогенна смес.
Всичко това аз разбивам с обикновена силиконова кухненска бъркалка. Разбира се вие може да си помогнете с блендер или кухненски робот.
Загрейте тигана и с помощта на черпак (не пълен) налейте от сместа.
Изпечете кето палачинките от едната страна, след което обърнете и изпечете и от другата.
Пекат се сравнително бързо, затова внимавайте да не загорят.