Начин на приготвяне
Измийте добре карфиола и го накъсайте на розички. Сложете го в блендер и пасирайте заедно с моцарелата (зряла, не прясна).
Разбъркайте получената смес с разбитото яйце и белтък, солта, пармезана и черния пипер.
Два са начините, по които можете да приготвите тези солени палачинки.
Първият е на фурна. За целта сложете хартия за печене в тавата и разпределете отгоре сместа, като оформите 4-5 кръгли палачинки. Изпечете за 20-25 минути в загрята на 180 градуса фурна.
Вторият начин е да ги направите в тиган. В този случай добавете още малко брашно, за да се сгъсти повече сместа и да не се разпадат.
Изпечете палачинките в загрят тиган с малко зехтин.
Палачинките се комбинират много добре с крема сирене и тънки резени домати.
Мини карфиолените палачинки са готови.