Ezine.bg»Рецепти»Палачинки»Солени палачинки»Мини карфиолени палачинки

Мини карфиолени палачинки

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Мини карфиолени палачинки
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Днес си хапнете от мини карфиолените палачинки - ще бъдете смаяни от вкуса"

Необходими продукти

  • карфиол - 300 грама
  • брашно - 3 с.л. с връх
  • пармезан - 40 грама на прах
  • моцарела - 60 грама зряла или ементал
  • яйца - 1
  • белтъци - 1
  • черен пипер - 1 щипка, прясно смлян
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре карфиола и го накъсайте на розички. Сложете го в блендер и пасирайте заедно с моцарелата (зряла, не прясна).

Разбъркайте получената смес с разбитото яйце и белтък, солта, пармезана и черния пипер.

Два са начините, по които можете да приготвите тези солени палачинки.

Първият е на фурна. За целта сложете хартия за печене в тавата и разпределете отгоре сместа, като оформите 4-5 кръгли палачинки. Изпечете за 20-25 минути в загрята на 180 градуса фурна.

Вторият начин е да ги направите в тиган. В този случай добавете още малко брашно, за да се сгъсти повече сместа и да не се разпадат.

Изпечете палачинките в загрят тиган с малко зехтин.

Палачинките се комбинират много добре с крема сирене и тънки резени домати.

Мини карфиолените палачинки са готови.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: