Тракийска баница със сирене и кашкавал

Аника ВойтАника Войт
Чирак
57
186
474
6
10/05/2020
"Сервираме тракийската баница със сирене и кашкавал и сме готови да приемаме поздравления "
Приготвяне30 мин.
Готвене35 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо102
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първата стъпка към приготвянето на тракийската баница със сирене и кашкавал е да приготвим плънката за баницата.

В дълбока купа изсипваме една кофичка кисело мляко. В нея слагаме и лъжичка сода бикарбонат. Разбъркваме добре. Сиренето и кашкавала настъргваме с ренде и добавяме към киселото мляко. Настрани отделяме малко от настърганите продукти, с които ще поръсим отгоре баницата със сирене. В млечната смес счупваме и яйцата. Разбъркваме старателно, докато се смесят всички продукти.

Отваряме пакета кори за баница. Взимаме един лист, върху него слагаме супена лъжица олио, и 5-6 лъжици от плънката. Завиваме и подреждаме в тава като голямо охлювче. Така процедираме със всичките кори. Щом наредим витата баница, отгоре мушваме 5-6 малки бучки краве масло.

Слагаме тавата с приготвената баница във фурната. Печем на 180 градуса за 20 мин. След това изваждаме тавата и поръсваме с отделените сирене и кашкавал.

Връщаме обратно тавата във фурната и печем още 15 мин., или до готовност набаницата с кашкавал.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар