Начин на приготвяне
Първата стъпка към приготвянето на тракийската баница със сирене и кашкавал е да приготвим плънката за баницата.
В дълбока купа изсипваме една кофичка кисело мляко. В нея слагаме и лъжичка сода бикарбонат. Разбъркваме добре. Сиренето и кашкавала настъргваме с ренде и добавяме към киселото мляко. Настрани отделяме малко от настърганите продукти, с които ще поръсим отгоре баницата със сирене. В млечната смес счупваме и яйцата. Разбъркваме старателно, докато се смесят всички продукти.
Отваряме пакета кори за баница. Взимаме един лист, върху него слагаме супена лъжица олио, и 5-6 лъжици от плънката. Завиваме и подреждаме в тава като голямо охлювче. Така процедираме със всичките кори. Щом наредим витата баница, отгоре мушваме 5-6 малки бучки краве масло.
Слагаме тавата с приготвената баница във фурната. Печем на 180 градуса за 20 мин. След това изваждаме тавата и поръсваме с отделените сирене и кашкавал.
Връщаме обратно тавата във фурната и печем още 15 мин., или до готовност набаницата с кашкавал.