Ezine.bg»Рецепти»Баница»Вита баница»Тракийска баница със сирене и кашкавал

Тракийска баница със сирене и кашкавал

Аника ВойтАника Войт
Експерт
2088171k1
Тракийска баница със сирене и кашкавал
Снимка: Аника Войт
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Сервираме тракийската баница със сирене и кашкавал и сме готови да приемаме поздравления"

Необходими продукти

  • кори за баница - 1 пакет 500 г
  • кисело мляко - 1 кофичка 400 г
  • сирене - 250 г
  • кашкавал - 150 г
  • яйца - 3 бр.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • олио - около 8 с.л.
  • масло - 5 - 6 малки бучки, на око
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първата стъпка към приготвянето на тракийската баница със сирене и кашкавал е да приготвим плънката за баницата.

В дълбока купа изсипваме една кофичка кисело мляко. В нея слагаме и лъжичка сода бикарбонат. Разбъркваме добре. Сиренето и кашкавала настъргваме с ренде и добавяме към киселото мляко. Настрани отделяме малко от настърганите продукти, с които ще поръсим отгоре баницата със сирене. В млечната смес счупваме и яйцата. Разбъркваме старателно, докато се смесят всички продукти.

Отваряме пакета кори за баница. Взимаме един лист, върху него слагаме супена лъжица олио, и 5-6 лъжици от плънката. Завиваме и подреждаме в тава като голямо охлювче. Така процедираме със всичките кори. Щом наредим витата баница, отгоре мушваме 5-6 малки бучки краве масло.

Слагаме тавата с приготвената баница във фурната. Печем на 180 градуса за 20 мин. След това изваждаме тавата и поръсваме с отделените сирене и кашкавал.

Връщаме обратно тавата във фурната и печем още 15 мин., или до готовност набаницата с кашкавал.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: