Начин на приготвяне
Почистен лук се нарязва на ситно, гъбите също се почистват с четка и нарязват на едри парчета.
В дълбок тиган се загрява зехтин, прибавяме нарязан лук и гъби да омекнат.
Оризът се измива, да падне нишестето, и сипваме при зеленчуците в тигана.
След като добие стъклен вид, сипваме червен пипер и наливаме кубче бульон, разтворено в гореща вода.
Овкусяваме с подправки на вкус и прехвърляме в тавичка ориза с гъби. Може да добавите и още зеленчуци по избор.
Запича се, докато оризът поеме течността и остане на мазнина.
Сервираме ориза на фурна топъл.
Този ориз на фурна с гъби и зеленчуци е чудесна гарнитура за всички видове месо.
Лесно и вкусно!