Панирани пилешки гърди със сусам

08/05/2020
"Панирани пилешки гърди със сусам, от които сме нетърпеливи да боднем "
Приготвяне30 мин.
Готвене10 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо104
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте месото от пилешки гърди и го нарежете на тънки пилешки пържоли. Посолете със сол, черен пипер и кърито. Натъркайте хубаво с подправките и ги оставете за 30 минути да поемат.

В чиния разбийте яйцето, в друга сложете брашното и в трета смесете галетата със сусама.

Вземете една пържола и я оваляйте първо в брашното. Потопете в яйцата от двете страни, а след това в сместа от галетата и сусама.

Загрейте тиган с мазнина и пържете на средна степен до приятен златист загар. Извадете върху кухненска хартия, за да поеме излишната мазнина.

Сервирайте панираното пилешко в подходяща чиния с желаната от вас гарнитура.

Панирани пилешки гърди със сусам - нека превърнем всеки делник в празник.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар