Традиционна агнешка дроб-сарма

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
645
2k
5k
344
3
07/05/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо106
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме агнешките дреболии, като предварително ги изчистваме от ципите и ги сваряваме във вода, в която сме сложили малко сол.

След като ги извадим, отново ги измиваме и чак тогава ги нарязваме на дребно.

Лук и зеления чесън почистваме, нарязваме на дребно.

В дълбок тиган поставяме краве масло и олиото и изчакваме да се загреят.

Първо слагаме лука и чесъна да се позапържат леко, а след това добавяме ориза.

Оставяме да се пържи, докато стане прозрачен и след това прибавяме дреболиите.

Разбъркваме всичко и поръсваме с червения пипер, отново разбъркваме и изсипваме доматите консерва и подправките, който сме нарязали на ситно.

Посоляваме, прибавяме черния пипер и оставяме на котлона за още две, три минути.

Готовата смес прехвърляме в тава, наливаме три чаши от бульона и поставяме във фурната и печем за около 40 минути нашата дроб-сарма.

Приготвяме си заливка за дроб-сарма, като слагаме содата в киселото мляко да шупне, разбиваме яйцата, прибавяме към млякото и разбъркваме.

Изсипваме си сместа върху готовата агнешка дроб-сарма и продължаваме да печем само на горен реотан, докато се запече.

Поднасяме традиционна агнешка дроб-сарма с кисело мляко и листенца магданоз.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар