Начин на приготвяне
Дреболиите а агнето се измиват добре. Чревцата се обръщат и изплакваме на течаща вода.
В тенджера с вода се сваряват, като се отпенват с лъжица.
Бульонът се прецежда и се запазва.
В нова тенджера се загрява олио и се задушваме нарязан лук и настърган морков.
Прибавя се и нарязан на кубчета картоф, след минута прибавяме нарязаните отцедени дреболии.
Добавя се червен пипер, разбъркваме и наливаме прецедения бульон към нашата агнешка чорба.
Овкусяваме на вкус с подправките.
Оставя се на умерен огън да поври за 15-20 минути.
Сипва се чаша топло прясно мляко в чорбата и след 3-4 минути сваляме от котлона.
Сервираме агнешка чорба с зеленчуци топла с нарязани зелении.
Страхотна е агнешката чорба с лук и морков с пресен чесън!