Филе от риба, запечено със сос от сирене

02/06/2009
Диди
отДидиНовак
"Досега знаехме само как се яде, но вече знаем как се приготвя най-вкусното филе от риба, тайната е в соса "
  • Приготвяне10 мин.
  • Готвене25 мин.
  • Общо35 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо12 301
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата13
  • Коментари6 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разполовяваме порциите рибено филе, посоляваме и поръсваме с черен пипер, поставяме ги в кипящо мляко и варим на много тих огън почти до омекване.

Правим светла запръжка от маслото и брашното, разреждаме я с млякото, в което сме варили филето, и варим, докато се получи гладък сос, който посоляваме, поръсваме с черен пипер, прибавяме горчицата и 150 гр. настъргано сирене.

Поставяме сварените порции филе в намазана с мазнина тавичка за печене, заливаме със соса, поръсваме с настъргано сирене и запичаме в гореща фурна или на грил около 5 минути. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 6
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Валя
Валя
29.09.2013 16:32
Страхотно стана!!!
0
0
Борислав Попов
Борислав Попов
14.10.2011 22:08
Здравейте,
току-що приложих рецептата и искам да я препоръчам на всички, които още не са я изпробвали. Сосът е великолепен. Понеже виждам, че няколко човека попитаха за сиренето, аз използвах класическо, българско бяло краве сирене и вкусът е превъзходен! Много благодаря на Диди за чудесната рецепта. Става бързо и е почти невъзможно да се оплеска. Пожелавам ви да бъдете много приятно очаровани от крайния резултат, добър апетит и наздраве.
0
0
maya ivanova
maya ivanova
03.05.2011 21:49
Много лесна и много вкусна рецепта.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв