Начин на приготвяне
Сипваме картофите в плик и поръсваме вътре содата.
Наливаме водата и започваме да раздрусваме плика. Друсаме около 2-3 минути. След това изсипваме водата и прехвърляме картофите в купа или гевгир.
Измиваме под течаща вода обилно и отцеждаме хубаво. Сипваме олиото и маслото в дълбока тенджера с незалепващо покритие.
Добавяме картофите и загряваме на котлона на висока температура. Затваряме капака на тенджерата и задушаваме около 5-6 минути при постоянно раздрусване.
След това добавяме солта, куркумата и индийското орехче към задушените картофи и намаляваме температурата. Задушаваме още 20 минути, като от време на време раздрусваме тенджерата.
Сервираме задушените пресни картофки в тенджера, поръсени с нарязани на ситно пресен чесън и копър.
Остава ни само да похапнем готовите картофи с подправки.