ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Задушени Картофи»Задушени пресни картофи в тенджера

Задушени пресни картофи в тенджера

Задушени пресни картофи в тенджера
Снимка: Кристиан Александров
24/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции2
"Добър апетит с тези задушени пресни картофи"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипваме картофите в плик и поръсваме вътре содата.

Наливаме водата и започваме да раздрусваме плика. Друсаме около 2-3 минути. След това изсипваме водата и прехвърляме картофите в купа или гевгир.

Измиваме под течаща вода обилно и отцеждаме хубаво. Сипваме олиото и маслото в дълбока тенджера с незалепващо покритие.

Добавяме картофите и загряваме на котлона на висока температура. Затваряме капака на тенджерата и задушаваме около 5-6 минути при постоянно раздрусване.

След това добавяме солта, куркумата и индийското орехче към задушените картофи и намаляваме температурата. Задушаваме още 20 минути, като от време на време раздрусваме тенджерата.

Сервираме задушените пресни картофки в тенджера, поръсени с нарязани на ситно пресен чесън и копър.

Остава ни само да похапнем готовите картофи с подправки.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: