Пилешки бутчета с ананасова марината на скара

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
201
802
27
30/04/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо49
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • ананас консерва - 440 г
  • пилешки бутчета - 6 бр.
  • за маринатата
  • доматен сос - 1/2 ч.ч.
  • зехтин - 2 с.л.
  • малцов оцет - 1 с.л.
  • барбекю сос - 1 с.л.
  • кафява захар - 1 с.л.
  • сок от ананас - 1/4 ч.ч. от консервата
  • чесън - 1 скилидка натрошена
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изцеждаме ананасовите слайсове и запазваме сока.

Правим марината за пилешки бутчета, като смесваме в малък тиган зехтина, доматения сос, оцета, барбекю соса, кафявата захар, сока от ананаса, натрошената скилидка чесън, солта и черния пипер.

Слагаме тигана на слаб огън и разбъркваме около 6-7 минути. С готовия сос намазваме пилешките бутчета и ги оставяме да се мариноват за минимум 30 минути в хладилник.

Слагаме сочните пилешки бутчета на предварително загрятата плоча на барбекюто или скара, която леко сме намазали с малко мазнина.

Печем около 30-35 минути или по наша преценка, като обръщаме печените пилешки бутчета от време на време и ги мажем с останалата марината. Изпичаме ананасовите слайсове отделно от пилешкото, като и тях намазваме с маринатата.

Вкусни пилешки бутчета с ананасова марината на скара!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар