Начин на приготвяне
Пилешките бутчета се надупчват с остър нож от всички страни, за да се овкусят по-добре от маринатата за пилешко.
За маринатата в купа се смесват майонезата, горчицата, доматеното пюре, пчелен мед, сушените подправки (босилек, мащерка, джинджифил, чили), пресованата скилидка чесън, сока от 1/2 лимон и се разбърква енергично.
Пилешките бутчета се слагат в тавичка намазана с масло и се поръсват от всички страни със сол и черен пипер. След това се намазват обилно с маринатата.
Налива се бялото вино, тавичката се покрива с лист алуминиево фолио и пилешкото се пече до готовност, в предварително загрята на 200 градуса фурна, на средна решетка и включен вентилатор. Накрая фолиото се маха и бутчетата се връщат до получаването на апетитен загар.
Бон апети с неустоимите печени пилешки бутчета с френска маринати!