Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Печени пилешки бутчета с френска марината

Печени пилешки бутчета с френска марината

ЧародейкатаЧародейката
Ветеран
2209569234
Печени пилешки бутчета с френска марината
Снимка: Чародейката
1 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Печени пилешки бутчета с френска марината за неустоимо вкусна вечеря."

Необходими продукти

  • пилешки бутчета - 4 бр.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • краве масло - 2 с.л.
  • за маринтата
  • майонеза - 100 г, френска
  • горчица - 1 с.л., френска
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • босилек - 1 щипка, сушен
  • мащерка - 1 щипка, сушена
  • чесън - 1 малка скилидка
  • лимони - сока от 1/2
  • пчелен мед - 1 ч.л.
  • джинджифил - 2 - 3 щипки
  • чили - 2 - 3 щипки
  • чесън - 1 скилидка, пресована
  • бяло вино - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките бутчета се надупчват с остър нож от всички страни, за да се овкусят по-добре от маринатата за пилешко.

За маринатата в купа се смесват майонезата, горчицата, доматеното пюре, пчелен мед, сушените подправки (босилек, мащерка, джинджифил, чили), пресованата скилидка чесън, сока от 1/2 лимон и се разбърква енергично.

Пилешките бутчета се слагат в тавичка намазана с масло и се поръсват от всички страни със сол и черен пипер. След това се намазват обилно с маринатата.

Налива се бялото вино, тавичката се покрива с лист алуминиево фолио и пилешкото се пече до готовност, в предварително загрята на 200 градуса фурна, на средна решетка и включен вентилатор. Накрая фолиото се маха и бутчетата се връщат до получаването на апетитен загар.

Бон апети с неустоимите печени пилешки бутчета с френска маринати!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: