Начин на приготвяне
Изцеждаме ананасовите слайсове и запазваме сока.
Правим марината за пилешки бутчета, като смесваме в малък тиган зехтина, доматения сос, оцета, барбекю соса, кафявата захар, сока от ананаса, натрошената скилидка чесън, солта и черния пипер.
Слагаме тигана на слаб огън и разбъркваме около 6-7 минути. С готовия сос намазваме пилешките бутчета и ги оставяме да се мариноват за минимум 30 минути в хладилник.
Слагаме сочните пилешки бутчета на предварително загрятата плоча на барбекюто или скара, която леко сме намазали с малко мазнина.
Печем около 30-35 минути или по наша преценка, като обръщаме печените пилешки бутчета от време на време и ги мажем с останалата марината. Изпичаме ананасовите слайсове отделно от пилешкото, като и тях намазваме с маринатата.
Вкусни пилешки бутчета с ананасова марината на скара!