Начин на приготвяне
Натъркваме агнешкото месо със солта, черния пипер и оставяме на страна за около 15-20 минути.
Аз го поставих в мултикукъра и варих за 20 минути на пара.
Нарязваме на не много едро картофите, а морковите на дълги пръчици.
Обелваме скилидките чесън.
В тавичка поставяме картофите, морковите, скилидките чесън, поръсваме със сухия джоджен и разбъркваме добре.
Отгоре подреждаме агнешкото месо, сипваме половин чаша вода и опаковаме тавата с алуминиево фолио.
Поставяме в предварително загрята фурна на 180 градуса и печем до готовност на зеленчуците и месото.
Преди да извадим ястието от картофи с агнешко, премахваме фолиото и запичаме за около 10 минути.
Картофи на фурна с агнешко и моркови - вкусна рецепта с агнешко.