Тесто за козунак в машината за хляб

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
645
2k
5k
343
3
15/04/2020
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо178
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд поставяме маята с малко от затопленото предварително мляко с лъжичка захар и 2-3 лъжички брашно. Захарта я разтваряме в топлото мляко, докато се стопи.

В друг съд счукваме яйцата, добавяме лимоновата кора, ванилията и половината олио.

В дълбока купа си пресяваме брашно като оставяме малка част от него и при нужда добавяме.

Към брашното изсипваме яйчената смес, млякото със захарта и активираната мая.

Включваме си машината за хляб, която започва да бърка, докато тестото за козунака се отлепи от съда и се оформи като топка в средата.

Добавяме малко по малко и останалото олио към полученото нелепнещо тесто.

Така се приготвя тесто за козунак в машина за хляб.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар