Начин на приготвяне
В контейнера на машината за хляб се сипват млякото, лимоновият сок и зехтинът. Върху тях се пресява брашното. Прави се дупчица в средата и се сипва маята. Захарта, солта, сиренето Пармезан и пасираният чесън се разпределят в четирите ъгъла.
Машината се включва на режим ”месене” и когато тестото е готово, се изважда на посипана с брашно повърхност. Разделя се на топки, които се навлажняват с вода и се овалват в сусам.
Нареждат се всички малки хлебчета в намазана с мазнина тава, покриват се и се оставят да втасват. Пекат се в предварително загрята на 180 градуса фурна така приготвените чеснови хлебчета.
Готовите хлебчета може да поднесете по всяко време на деня.
Ще останете очаровани от тези Чеснови хлебчета от тесто за машина за хляб.
Коментари