Ezine.bg»Рецепти»Хляб и питки»Хлебчета»Домашни Чеснови Хлебчета

Домашни Чеснови Хлебчета

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
3631k1k2
Домашни Чеснови Хлебчета
Снимка: Йозлям Кадирова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • яйца - 2 бр.
  • мая - 20 г
  • брашно - 500 г
  • прясно мляко - 1 в.ч.
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • сол - 2 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • За намазване
  • масло - 50 г
  • чесън - на прах, вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Активирайте маята със захарта и малко прясно мляко.

Скилидките чесън намачкайте със солта.

В купа чукнете яйцата (отделете един жълтък за намазване), сипете затопленото прясно мляко и останалите продукти и омесете меко тесто и оставете да удвои обема си.

От втасалото тесто оформете малки топчета и ги подредете в тава на разстояние едно от друго.

Оставете отново да втасат.

Втасалите хлебчета намажете с разтопено масло, в което се сложили чесън на вкус.

Изпечете на 180 градуса за около 20-30 минути.

Намажете ги отново с масло с чесън, докато са горещи за по-наситен вкус, аромат и меки хлебчета.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: