Пълнозърнести курабийки

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
645
2k
5k
340
3
15/04/2020
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции45 бр.
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо258
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това са едни класически курабийки, но с малката промяна - брашното е пълнозърнесто, захарта е кафява и мазнината е шарлан.

Първо, към киселото мляко сипваме содата и оставяме настрана.

Разбъркваме яйцата в отделен съд, добавяме захарта, киселото мляко с шупналата сода, ванилията, шарлана и накрая брашното.

Разстиламе тестото за курабийките с дебелина около 1/2 см и изрязваме фигурки, в случая моите са обли, но може и друга форма.

В намазнена предварително тава подреждаме внимателно нашите пълнозърнести курабийки, поставяме в печката и печем за около 15 мин.

Лесни и по-здравословни пълнозърнести курабийки за нула време!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар