Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Колбаси»Свински медено-соеви наденички на барбекю

Свински медено-соеви наденички на барбекю

Свински медено-соеви наденички на барбекю2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
6 мин.
Общо
21 мин.
Порции
4
"Време е да боднем нещичко и смятаме това са бъдат свински наденички, приготвени на барбекю - да, точно тези наденички"

Необходими продукти

  • свинска наденица - 8 бр. сурова
  • джинджифил - 1 парче 3 см
  • мед - 1/3 ч.ч.
  • соев сос - 1/3 ч.ч.
  • чесън - 1 скилидка натрошена
  • шери - 1 с.л. сладко
  • мащерка - 2 стръка пресни
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме джинджифила и го настъргваме на ситно. Смесваме го с меда, соевия сос, натрошената скилидка чесън, сладкото шери и мащерката, като хубаво разбъркваме.

Поставяме свинските наденици в голяма стъклена купа. Върху тях изливаме готовата марината. Увиваме купата с фолио и я поставяме в хладилник за цяла нощ, за да попие хубаво аромата.

Подготвяме и загряваме барбекюто, като леко намазваме грила с малко олио. Изпичаме маринованите наденички за около 5-6 минути, като ги мажем с маринатата.

Обръщаме често, за да не загори дресингът (трябва да се получи плътна, леко лепкава глазура около наденичките на барбекю).

Перфектните свински медено-соеви наденички на барбекю за нашата трапеза.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: