Задушен телешки джолан със зеленчуци

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
322
1k
41
15/10/2020
Приготвяне25 мин.
Готвене70 мин.
Общо95 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо9
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества
Телешко Задушено

Начин на приготвяне

Измиваме телешки джолан и леко го запържваме в нагорещена мазнина, след което го изваждаме. В същата мазнина задушаваме с малко вода нарязаните на дребно кромид лук, морков и целина и скилидките чесън. Когато поомекнат, прибавяме нарязаните домати, половината количество вино, дафиновите листа, кима, черния пипер и солта.

Връщаме отново телешкия джолан в съда и задушаваме ястието на тих огън, като непрекъснато доливаме вода. Когато месото стане почти готово, прибавяме едро нарязаните картофи.

Продължаваме да задушаваме до пълното омекване на месото и картофите. След това изваждаме задушения джолан. По желание за апетитна коричка отгоре, можем леко да го обработим с мини готварска горелка.

Пасираме соса, сгъстяваме го с размитото в студена вода брашно, подправяме го с кравето масло и с останалото вино. След като поври 4-5 минути, го изсипваме върху месото или пък при сервирането го поливаме върху порциите месо. Поръсваме отгоре с дребно нарязания магданоз.

Поднасяме вкусния задушен телешки джолан със зеленчуци.

Чук за месо с брадвичка-46%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Чук за месо с брадвичка
13.00 лв.
7.00 лв.
Виж ››

Инструмент за месо 2 в 1 - чук за месо с брадвичка. Обработете всяка пържола или ребърца, поднасяйки на близките си крехко и вкусно месо. С брадвичката може да оформите перфектните стекове, после да ги начукате с чука и да ги метнете във фурната или на скарата.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар