Любимият сладкиш Дамски каприз

АнабелАнабел
Ветеран
559
2k
1k
240
07/04/2020
"Значи... по-сладки от Дамските капризи няма, да знаете "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 334
  • Преглеждания за месеца73
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се счупват и се разделят на жълтъци и белтъци. В купа се слага омекналото масло и захарта, след което се разбиват на пухкав крем. Към тях се добавят при непрекъснато разбърква един по един жълтъците.

Прибавя се киселото мляко, а след това предварително пресятото брашно, бакпулвер и ванилията. Сместа се разбърква до еднородност. Полученото тесто за сладкиш се прехвърля в намазнена и набрашнена тавичка или форма с подвижен борд.

Сладкишът Дамски каприз се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30-40 минути. Готовността му се проверява с клечка. Забодена в него, тя трябва да излезе суха. Полученият блат се оставя да изстине, след което се намазва със сладко по избор.

Отделно се разбиват белтъците с пудрата захар на твърд сняг. Белтъчната смес се разпределя върху сладкото, без да се заглажда отгоре, а по-скоро да е като на вълни.

Сладкишът с белтъци се връща във фурната и се запича за около пет минути на 220 градуса, докато връхчетата на белтъците покафенеят.

Ретро сладкиш, който всички обичаме!

Въртяща се поставка за торта и сладкиши - 30 см-13%
Страхотен аксесоар за поднасяне:
Въртяща се поставка за торта и сладкиши - 30 см
40.00 лв.
34.99 лв.
Виж ››

Положените усилия за приготвянето на красива домашна торта не трябва да останат незабелязани. Затова ви е необходима въртяща се поставка за торта, с която и презентацията, и рязането са по-лесни.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар