Начин на приготвяне
Предварително изцеденото кисело мляко го разбийте с пудрата захар и кората от половин лимон, докато получите пухкав бял крем. Оставете сместа в хладилника.
Накиснете 1 желатин с малко вода за да набъбне. Вземете 2 ч. ч сок от ягодите. Загрейте го добре, без да заври. Поставете желатина в сока и бъркайте бавно до стопяването му. Отстранете от котлона, за да се охлади. Върнете в сока предварително изцедените плодове. Поставете сместа в хладилника.
По същия начин желирайте и плодовете от прасковите нарязани на тънки ивици. Сложете желираните плодове в хладилника за 2 часа. Пригответе 4 чаши за шампанско или други високи.
Редувайте 1 ч. л. жълт крем, после бял крем, завършете с червения крем. Или комбинация от бял крем, жълт крем, бял крем и най-отгоре пак червен.
По същия начин подредете и останалите чаши, като ги украсите с резанчета от киви или други плодове.
Коментари