Телешки руладини с гъби и кашкавал

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
322
1k
41
14/10/2020
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо28
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • телешко месо - 900 г бонфиле
  • растително масло - 1/3 ч.ч.
  • брашно - 1/2 ч.ч.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • за плънката
  • кромид лук - 6 глави
  • гъби - 12 бр. стерилизирани
  • кашкавал - 150 г
  • краве масло - 60 г
  • орехови ядки - 100 г по желание
  • магданоз - 1/3 връзка
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества
Руладини

Начин на приготвяне

Почистваме телешкото бонфиле от ципите и го нарязваме по дължина до средата от дебелината си, а след това го разтваряме. Начукваме внимателно с дървено чукче и го изтъняваме като телешки шницел. Поръсваме със солта и черния пипер.

Приготвяме плънката, като в кравето масло задушаваме до полуомекване нарязания на дребно кромид лук. След това прибавяме дребно нарязаните гъби, едро счуканите орехови ядки, ситно нарязания магданоз (от който отделяме 3-4 клонки за украса), солта и смления черен пипер. Оставяме готовата плънка да изстине и я разпределяме върху филетата.

По средата върху плънката поставяме дълги и тънки ивички кашкавал и увиваме филето като вретено, което забождаме с клечки за зъби и увиваме с конец. Потапяме филетата в брашно и ги пържим в растителното масло (можем да ги изпечем и на скара, но тогава ги потапяме в мазнина, а не в брашно).

Махаме клечките за зъби и конеца от телешките руладини и ги слагаме в затоплени чинии, а около тях подреждаме гарнитура от задушени зеленчуци, гъбен сос или салата според сезона.

Много вкусни телешки руладини с гъби и кашкавал!

Чук за месо с брадвичка-46%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Чук за месо с брадвичка
13.00 лв.
7.00 лв.
Виж ››

Инструмент за месо 2 в 1 - чук за месо с брадвичка. Обработете всяка пържола или ребърца, поднасяйки на близките си крехко и вкусно месо. С брадвичката може да оформите перфектните стекове, после да ги начукате с чука и да ги метнете във фурната или на скарата.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар