Агнешки ребърца на барбекю с цитруси

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
324
1k
41
03/04/2020
Приготвяне25 мин.
Готвене15 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо107
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • агнешки ребърца - 1 кг
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • за овкусяване
  • пресен лук - 3 връзки ситно нарязан
  • целина - 1 бр. ситно нарязанa
  • джинджифил - 1 с.л. настърган
  • галета - 3/4 ч.ч.
  • портокалов сок - 2 с.л.
  • портокалова кора - 2 с.л. ситно нарязана
  • розмарин - 1 ч.л. ситно нарязан
* мерки и количества
Ребърца

Начин на приготвяне

Правим марината за агнешките ребърца, като смесваме в купа пресния лук, целината, джинджифила, галетата, портокаловия сок, портокаловата кора и розмарина. Разпределяме всички върху подготвените агнешки ребърца.

Загряваме предварително барбекюто и намазваме с малко мазнина скарата. Слагаме маринованите агнешки ребърца на загрятата скара и ги печем на висока температура за около 15 минути.

През това време обръщаме месото един път. Наръсваме с лимоновия сок и сервираме с гарнитура от варени картофи и салата.

Много добре изглеждащи и много вкусни агнешки ребърца на барбекю с цитруси.

Метална скара за печене с дървена дръжка
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метална скара за печене с дървена дръжка
8.99 лв.
Виж ››

Почитателите на грила вече си имат нова любима придобивка - метална скара за печене. С нея ще приготвите сочно месце, вкусна риба и хрупкави зеленчуци. Металната скара има удобна дървена дръжка и възможност за лесно пренасяне, благодарение на която ще може да я вземете навсякъде със себе си.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар