Солен пай с кайма

Нина Б ИвановаНина Б Иванова
Ентусиаст
38
145
102
8
03/04/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене75 мин.
Общо95 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо206
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества
Солен Пай

Начин на приготвяне

Картофите измийте добре, обелете и нарежете на кубчета. Сложете ги да се сварят. Отцедете ги добре и ги пасирайте, все още топли. Добавете яйцата, сол, брашното и намачкайте отново добре.

Изчистете лука и го измийте. Нарежете го на ситно. В дълбок тиган запържете лука за кратко и добавете каймата, като я раздробите с дървена лъжица на малки парченца. Добавете и 3 настъргани домата. Запържете каймата заедно с лука и доматите, докато каймата придобие кафеникав цвят и се изпари водата от доматите.

Настържете кашкавала и го оставете настрани.

В тавичка сложете на дъното олио и след това поръсете с половината галета. След това сложете половината от картофената смес в тавата и разпределете по цялото дъно. Отгоре поръсете с половината от настъргания кашкавал. След това изсипете пържената кайма и я разпределете равномерно. Поръсете с останалата част от галетата. Отгоре завършете с другата половина от картофената смес за соления пай.

Сложете във фурна да се пече за около 30 минутки на 200 градуса. Когато е готов соленият пай с кайма, извадете от фурната и поръсете с останалия кашкавал и запечете за още 10 минутки.

Солен пай с кайма - всичко, което ви трябва на трапезата днес!

Метално сито за вашите сладкиши, баници и печива
За хубаво тесто използвайте това:
Метално сито за вашите сладкиши, баници и печива
4.95 лв.
Виж ››

Висококачествено метално сито, с чиято помощ ще приготвяте най-вкусните кексове и питки.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар