Ezine.bg»Рецепти»Солени печива»Солен пай»Лесен солен пай за начинаещи

Лесен солен пай за начинаещи

Нина Б ИвановаНина Б Иванова
Копирайтър
461831301
Лесен солен пай за начинаещи
Снимка: Нина Б Иванова
4 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
1
"Дори и да нямате опит в кухнята, пак може да готвите вкусно - ето една рецепта за вкусен солен пак за начинаещи"

Необходими продукти

  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • олио - 5 с.л.
  • брашно - 10 - 12 с.л.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • кашкавал - 100 г
  • сирене - 100 г
  • шунка - 100 г
  • за поръсване
  • кашкавал - 100 г
  • за украса
  • домати - 1 - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземете дълбока купа и сложете яйцата. В отделна купичка изсипете киселото мляко и го разбъркайте добре със содата. Когато содата се разтвори добре, изсипете киселото мляко със содата при яйцата в дълбоката купа. Разбийте добре сместа. Прибавете олиото и разбъркайте добре. Бавно прибавете брашното и отново разбъркайте.

Сиренето натрошете на малки парченца и добавете към сместа. Кашкавала и шунката също нарежете на малки парченца и прибавете в дълбоката купа при останалите продукти. Разбъркайте много добре всички продукти в сместа.

Вземете подходяща тавичка и намажете дъното ѝ с олио и след това посипете с брашно дъното на тавата. Изсипете сместа от дълбоката купа в тавата.

Сложете да се пече на 220 градуса само отдолу и периодично проверявайте дали е готов соленият пай с шунка.

Използвайте дървена клечка, за да проверите дали е готов вашият солен пай. Преди да извадите готовия солен пай със сирене, го поръсете с настъргания кашкавал и подредете доматите, нарязани на кръгчета. Печете още 5-10 минутки и отгоре.

Рецептата за лесен солен пай за начинаещи е изпълнена!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: