Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Рошави кюфтета с гъби и кашкавал

Рошави кюфтета с гъби и кашкавал

Нина Б ИвановаНина Б Иванова
Копирайтър
461831301
Рошави кюфтета с гъби и кашкавал
Снимка: Нина Б Иванова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • кайма - 1 кг
  • яйца - 2 бр.
  • кашкавал - 100 грама
  • лук - 1 голяма глава
  • хляб - 2 филии стар
  • гъби - 100 грама
  • шарена сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите почистете, измийте и нарежете. Сложете подходящ съд на котлона с водичка и добавете гъбите. Оставете ги на слаб огън да се варят в повече вода за около 10 минути.

В голяма тава или купа изсипете каймата. Почистете лук, измийте го и го нарежете. Добавете го към каймата. Добавете и двете яйца. Стар хляб намокрете и изстискайте. Прибавете и него към каймата. Поръсете с шарена сол.

Най-лесно ще разбъркате каймата с останалите продукти с ръце. Оформете кюфтенцата и ги подредете в голяма тава. Предварително сипете на дъното на тавата малко олио и 2 ч.ч. вода.

Плънката за кюфтенцата приготвяте, като нарежете кашкавала на малки парченца и към него добавите сварените и отцедени гъбки.

Вземете част от плънката пъхвате (скривате) парченца от кашкавала и гъбките във вече оформените кюфтенца.

Накрая с останалата част от плънката можете за поръсите пълнените кюфтенца и отгоре.

Печете на 200 градуса до златист загар на кюфтета с гъби. За всеки случай проверявайте периодично дали са готови тези рошави кюфтета с гъби и кашкавал.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: