Начин на приготвяне
Гъбите почистете, измийте и нарежете. Сложете подходящ съд на котлона с водичка и добавете гъбите. Оставете ги на слаб огън да се варят в повече вода за около 10 минути.
В голяма тава или купа изсипете каймата. Почистете лук, измийте го и го нарежете. Добавете го към каймата. Добавете и двете яйца. Стар хляб намокрете и изстискайте. Прибавете и него към каймата. Поръсете с шарена сол.
Най-лесно ще разбъркате каймата с останалите продукти с ръце. Оформете кюфтенцата и ги подредете в голяма тава. Предварително сипете на дъното на тавата малко олио и 2 ч.ч. вода.
Плънката за кюфтенцата приготвяте, като нарежете кашкавала на малки парченца и към него добавите сварените и отцедени гъбки.
Вземете част от плънката пъхвате (скривате) парченца от кашкавала и гъбките във вече оформените кюфтенца.
Накрая с останалата част от плънката можете за поръсите пълнените кюфтенца и отгоре.
Печете на 200 градуса до златист загар на кюфтета с гъби. За всеки случай проверявайте периодично дали са готови тези рошави кюфтета с гъби и кашкавал.