Рошави кюфтета с гъби и кашкавал

Нина Б ИвановаНина Б Иванова
Ентусиаст
37
139
100
5
31/03/2020
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо57
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • кайма - 1 кг
  • яйца - 2 бр.
  • кашкавал - 100 грама
  • лук - 1 голяма глава
  • хляб - 2 филии стар
  • гъби - 100 грама
  • шарена сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите почистете, измийте и нарежете. Сложете подходящ съд на котлона с водичка и добавете гъбите. Оставете ги на слаб огън да се варят в повече вода за около 10 минути.

В голяма тава или купа изсипете каймата. Почистете лук, измийте го и го нарежете. Добавете го към каймата. Добавете и двете яйца. Стар хляб намокрете и изстискайте. Прибавете и него към каймата. Поръсете с шарена сол.

Най-лесно ще разбъркате каймата с останалите продукти с ръце. Оформете кюфтенцата и ги подредете в голяма тава. Предварително сипете на дъното на тавата малко олио и 2 ч.ч. вода.

Плънката за кюфтенцата приготвяте, като нарежете кашкавала на малки парченца и към него добавите сварените и отцедени гъбки.

Вземете част от плънката пъхвате (скривате) парченца от кашкавала и гъбките във вече оформените кюфтенца.

Накрая с останалата част от плънката можете за поръсите пълнените кюфтенца и отгоре.

Печете на 200 градуса до златист загар на кюфтета с гъби. За всеки случай проверявайте периодично дали са готови тези рошави кюфтета с гъби и кашкавал.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар