Дърпани селски мекици

Неделина ДимитроваНеделина Димитрова
Ентусиаст
77
289
174
13
1
25/03/2020
"Дърпани селски мекици - за усмихнато начало на деня "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции15-20 бр.
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо677
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява на сито, след което се сипва в дълбок съд. Хлебната сода се загасява в кофичката кисело мляко и се разбърква интензивно, за да се задейства реакцията на содата.

Прибавяме ги към брашното. Добавяме сол и захар. Всичко се размесва на меко тесто за мекици.

При необходимост може да се добави още малко брашно.

Оставяме тестото за дърпани селски мекици да си почине за една нощ покрито в хладилник.

На сутринта сипваме олиото в дълбок съд, в който ще се пържат селските мекици. Намазваме си ръцете с олио, за да не ни залепва тестото по ръцете.

Взимаме едно топче, колкото кайсия и раздърпваме с ръце, слагаме тестото в добре загрято олио, пържим до златисто.

Поднасяме готовите мекици с домашно сладко от ягоди или друго по желание.

Сгъваема бамбукова маса за закуска в леглото
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Сгъваема бамбукова маса за закуска в леглото
22.23 лв.
Виж ››

Мнозина си мечтаят за закуска в леглото, а ние можем лесно да сбъднем мечтата ви с тази стилна бамбукова маса за закуска

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар