Мекици с бакпулвер по турски

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
338
47
74
3
25/03/2020
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции10-15 бр.
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо405
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата82
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцето с киселото мляко и олиото, след което добавете солта и бакпулвера.

Пресейте брашното и го добавете по малко към течната смес. Омесете с ръце, докато се получи меко и нелепнещо тесто.

Разделете го на 2 части и всяко разточете на кръг с диаметър 24 см.

Разрежете на квадратчета или както пожелаете и изпържете вкусните турски мекици в сгорещено олио, което да покрие поне 1/2 на мекиците.

Това тесто за мекици без мая не задържа мазнина и се приготвя изключително бързо и лесно.

Мекиците с бакпулвер по турски ще ви станат любими!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар