Пълнени картофи с кисели краставички

Нина Б ИвановаНина Б Иванова
Ентусиаст
22
727
24/03/2020
"Пригответе се за едно опасно вкусна комбинация - пълнени картофи с кисели краставички "
Приготвяне40 мин.
Готвене70 мин.
Общо110 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо86
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре картофите и ги срежете по дължина, така че да се получат две половинки като картофени лодки. В тенджера с вряща вода ги бланширайте за 3-5 минутки. След това ги извадете и внимателно издълбайте по-голямата част от вътрешността на всяка половинка от картофите.

Отделете в дълбока купа издълбаното от картофите. Издълбаните лодчици подредете в голяма тава, с предварително намазано дъно с масло.

В дълбоката купа, където е вътрешността на картофите, прибавете майонезата, киселото мляко и солта. Разбъркайте добре сместа за пълнени картофки.

Нарежете киселите краставички на ситно и прибавете и тях в купата. Накрая нарежете и филето и го прибавете към сместа. Разбъркайте добре всички продукти в купата.

Започнете внимателно да пълните всяка половинка от картофите, докато сместа свърши.

Така приготвените пълнени картофи печете на 200 градуса около 1 час само отдолу и последните 5 минутки отгоре, за да получат златист загар.

Преди да извадите от фурната пълнените картофи с кисели краставички ги поръсете с настъргания кашкавал и запечете до златист загар.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар