Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Пълнени кисели краставички с яйца и гъбки

Пълнени кисели краставички с яйца и гъбки

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
3371k246
Пълнени кисели краставички с яйца и гъбки1 / 2
07/10/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • кисели краставички - 6 бр. големи
  • яйца - 5 бр.
  • краве масло - 50 г
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • маслини - 6 бр. без костилки
  • гъбки - 12 бр. мариновани
  • магданоз - 1/2 връзка
  • моркови - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрязваме краставичките по дължина на две части и ги издълбаваме.

Сваряваме яйцата до степен твърдо и с техните жълтъци правим яйчен пастет, тоест пасираме жълтъците и ги разбъркваме с размекнатото масло и лимоновия сок.

Напълваме издълбаната част на краставичките с яйчното пюре, което може да се смеси с издълбаната от тях вътрешност.

Подреждаме в плато и украсяваме с фунийки от морковите (предварително сварени), клонки от магданоза и по 1 гъбка и 1/2 маслина върху всяка краставичка.

А може и са слепим пълнените кисели краставички една за друга с помощта на клечки за зъби и допълнително да украсим.

Готови сме да поканим гости и да тестваме тези вкусни пълнени кисели краставички с яйчно пюре и гъбки.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: