Начин на приготвяне
Разрязваме краставичките по дължина на две части и ги издълбаваме.
Сваряваме яйцата до степен твърдо и с техните жълтъци правим яйчен пастет, тоест пасираме жълтъците и ги разбъркваме с размекнатото масло и лимоновия сок.
Напълваме издълбаната част на краставичките с яйчното пюре, което може да се смеси с издълбаната от тях вътрешност.
Подреждаме в плато и украсяваме с фунийки от морковите (предварително сварени), клонки от магданоза и по 1 гъбка и 1/2 маслина върху всяка краставичка.
А може и са слепим пълнените кисели краставички една за друга с помощта на клечки за зъби и допълнително да украсим.
Готови сме да поканим гости и да тестваме тези вкусни пълнени кисели краставички с яйчно пюре и гъбки.