Задушени телешки пържоли

Нина Б ИвановаНина Б Иванова
Ентусиаст
46
179
128
8
1
Задушени телешки пържоли
Снимка: Нина Б Иванова
1 / 2
21/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
"Който от телешки пържолки разбира, тук се спира"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкото месо е добре да бъде нарязано на тънки пържолки. Овкусете ги с подправки като сол, черен пипер и други по ваш вкус. Запържете сочните телешки пържоли в предваритено загрята мазнина.

След това наредете пържолите в дълбока тенджера като между тях сложите нарязания лук и дафиновите листа.

Залейте пържолите с топла вода, която ги покрива. Добре е да има 3-4 см вода над месото в тенджерата.

Използвайте мазнината, в която сте запържили пържолите, и запържете глава лук, която е нарязана на ситно.

Прибавете и моркова, който е нарязан на тънки кръгчета, както и червената чушка, нарязана на ситно. След като омекнат зеленчуците, се прибавят настърганите домати и сол на вкус.

Към телешкото задушено в тенджерата прибавете соса и оставете още 5 минути да ври на бавен огън.

Задушените телешки пържоли са много сполучливи.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: