Начин на приготвяне
Телешкото месо е добре да бъде нарязано на тънки пържолки. Овкусете ги с подправки като сол, черен пипер и други по ваш вкус. Запържете сочните телешки пържоли в предваритено загрята мазнина.
След това наредете пържолите в дълбока тенджера като между тях сложите нарязания лук и дафиновите листа.
Залейте пържолите с топла вода, която ги покрива. Добре е да има 3-4 см вода над месото в тенджерата.
Използвайте мазнината, в която сте запържили пържолите, и запържете глава лук, която е нарязана на ситно.
Прибавете и моркова, който е нарязан на тънки кръгчета, както и червената чушка, нарязана на ситно. След като омекнат зеленчуците, се прибавят настърганите домати и сол на вкус.
Към телешкото задушено в тенджерата прибавете соса и оставете още 5 минути да ври на бавен огън.
Задушените телешки пържоли са много сполучливи.