Задушени телешки пържоли

Нина Б ИвановаНина Б Иванова
Копирайтър
461831301
Задушени телешки пържоли3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Който от телешки пържолки разбира, тук се спира"

Необходими продукти

  • телешко месо - 500 г
  • лук - 2 глави
  • домати - 3 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • дафинов лист - 3 бр.
  • чубрица
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкото месо е добре да бъде нарязано на тънки пържолки. Овкусете ги с подправки като сол, черен пипер и други по ваш вкус. Запържете сочните телешки пържоли в предваритено загрята мазнина.

След това наредете пържолите в дълбока тенджера като между тях сложите нарязания лук и дафиновите листа.

Залейте пържолите с топла вода, която ги покрива. Добре е да има 3-4 см вода над месото в тенджерата.

Използвайте мазнината, в която сте запържили пържолите, и запържете глава лук, която е нарязана на ситно.

Прибавете и моркова, който е нарязан на тънки кръгчета, както и червената чушка, нарязана на ситно. След като омекнат зеленчуците, се прибавят настърганите домати и сол на вкус.

Към телешкото задушено в тенджерата прибавете соса и оставете още 5 минути да ври на бавен огън.

Задушените телешки пържоли са много сполучливи.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: