Бисквитена торта със сладко от вишни

ГеновеваГеновева
Ентусиаст
161
729
1k
50
1
19/03/2020
"Експлозия от вкусове в нашата бисквитена торта със сладко от вишни "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции9
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо360
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • бисквити - за торта, 2 пакета
  • прясно мляко - 1л и 400 мл
  • пудинг - 2 бр. по 40 г ягода
  • захар - 15 с.л.
  • шоколад - 50 г за украса
  • сладко от вишни - с цели плодове
  • крем - 1 бр. Оле Страчатела на Др. Йоткер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо си приготвяме пудинг ягода, като разтваряме съдържанието на пакетчетата в 100 мл студено прясно мляко. Разбъркваме и оставяме да се разтвори.

Останалото 900 мл прясно мляко наливаме в тенджера и слагаме на котлона да се затопли. След като се затопли, прибавяме захарта и разбъркваме.

След това прибавяме разтворените пудинги и бъркаме непрестанно, докато се получи гъст крем. Сипваме 1/2 от крема на дъното на продълговата тава и редим един ред от бисквитите.

Другата половина от крема изсипваме върху бисквитите. Отгоре редим пак бисквити. Върху бисквитите изсипваме сладкото от вишни и го разстиламе с помощта на лъжица.

Следва да си приготвим крема с вкус Страчатела, като в дълбока купа изсипем 400 мл студено мляко и съдържанието на пакетчето. Разбиваме за 3 минути с миксер.

Разбития крем изсипваме върху сладкото от вишни и разстиламе с лъжица. Оставяме домашната бисквитена торта да се охлади за 1 час и украсяваме с настърган шоколад отгоре. Да ви е сладко с Бисквитена торта Страчатела!

Шприц за перфектните сладки, торти и украси - 18 приставки
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Шприц за перфектните сладки, торти и украси - 18 приставки
10.99 лв.
Виж ››

Дайте воля на въображението си и пригответе весели, закачливи и майсторски гарнирани сладки с този лесен за използване с една ръка щприц и многобройните му приставки

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар