ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пържоли»Панирани свински пържоли

Панирани свински пържоли

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
3361k179
Панирани свински пържоли
13/10/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Панираните свински пържоли имат своя чар, особено ако са поднесени с вкусна гарнитура от задушени зеленчуци или картофи по селски например"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - по 150 г, 6 бр.
  • растително масло - 1/2 ч.ч.
  • краве масло - 30 г
  • брашно - 1/2 ч.ч.
  • яйца - 4 бр.
  • галета - 1 1/2 ч.ч.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските пържоли начукваме с дървено чукче и ги изтъняваме доста, като за шницел. Поръсваме със сол и смлян черен пипер.

Панираме внимателно в брашното, в леко разбитите яйца и в галетата и ги изпържваме в сгорещената мазнина.

При сервирането на готовите панирани свински пържоли ги слагаме в затоплени чинии.

По желание върху всяка пържола поставяме по едно топче масло, оваляно в дребно нарязания магданоз, а отстрани подреждаме гарнитура от задушени зеленчуци, украсени с клончета магданоз.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: