Панирани свински пържоли

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
332
1k
41
13/10/2020
"Панираните свински пържоли имат своя чар, особено ако са поднесени с вкусна гарнитура от задушени зеленчуци или картофи по селски например"
Приготвяне25 мин.
Готвене35 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо107
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • свински пържоли - по 150 г, 6 бр.
  • растително масло - 1/2 ч.ч.
  • краве масло - 30 г
  • брашно - 1/2 ч.ч.
  • яйца - 4 бр.
  • галета - 1 1/2 ч.ч.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските пържоли начукваме с дървено чукче и ги изтъняваме доста, като за шницел. Поръсваме със сол и смлян черен пипер.

Панираме внимателно в брашното, в леко разбитите яйца и в галетата и ги изпържваме в сгорещената мазнина.

При сервирането на готовите панирани свински пържоли ги слагаме в затоплени чинии.

По желание върху всяка пържола поставяме по едно топче масло, оваляно в дребно нарязания магданоз, а отстрани подреждаме гарнитура от задушени зеленчуци, украсени с клончета магданоз.

Масивен чугунен тиган 20 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Масивен чугунен тиган 20 см
32.00 лв.
24.64 лв.
Виж ››

Удобен и качествен тиган за любимите ни ястия

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар