Начин на приготвяне
Почистваме месото от ципите и го нарязваме напречно на мускулните влакна на филии с дебелина 0, 5 см. Начукваме ги с дървено чукче, за да се изтънят и оформят.
Поръсваме ги със сол и смлян черен пипер, панираме ги в брашно и ги изпържваме в сгорещената мазнина.
Сваряваме мозъка и го нарязваме на 6 филийки. Пържим филийките в същата мазнина, в която приготвихме и свинските шницели.
В затоплени чинии или плато поставяме топлите пържени шницели, а върху тях разпределяме горещите филийки от мозъка. От кравето масло приготвяме 6 охлювчета или топчета, които поставяме върху парчетата мозък.
Вече имаме един наистина вкусен шницел с мозък, който можем да гарнираме с задушени зеленчуци с доматен сос или с подлютено кисело зеле.