Пиле фрикасе с чесън

Аника ВойтАника Войт
Чирак
151
489
1k
16
11/03/2020
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо904
  • Преглеждания за месеца115
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера с вряла подсолена вода, сложете пилето да се вари.

Щом месото започне да се отделя от кокалите, то е готово. Отделете го настрани, но не изхвърляйте бульона. Той ще ни е необходим по-нататък. Месото разпределение на малки парчета.

Предварително си подгответе киселото мляко с разбити жълтъци.

В друга тенджера загрейте маслото. В него запържете 3 пресования скилидки чесън. След това добавете поетапно брашното. Нужно е да бъркате постоянно и енергично. Важно е да не загори. Щом брашното започне да се запича (покафенява), започнете да добавяте от пилешки бульон. Продължавайте да бъркате.

Ред е да добавите и киселото мляко с жълтъци. Подправете със сол и черен пипер на вкус. Добавете и сока на половин лимон. Оставете да поври 5 минути. Добавете и парчетата месо към фрикасето.

Пиле фрикасе с чесън е готово. При сервиране поръсете с магданоз готовото пилешко фрикасе. Да ви е сладко!

Дълбок тиган от неръждаема стомана с двойно дъно 28см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дълбок тиган от неръждаема стомана с двойно дъно 28см.
46.99 лв.
Виж ››

Може да сложите каквото си пожелаете в дълбокия тиган с двойно дъно и то ще се превърне в невероятно вкусно ястие. Дългата удобна дръжка ще помогне и на по-плахите да се впуснат в кулинарно приключение заедно със своя тиган.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар